Op 10 april bezochten we met de Bedrijven Kring Bronckhorst het bedrijf Reiger Racing Suspension in Hengelo GLD. Reiger is wereld marktleider in schokdempers voor de extreme sporten zoals motorcross en rally (oa. Dakar) rijden (vrachtwagen, buggy, quad, motor). Maar ook voor voertuigen onder extreme situaties zoals ambulances, brandweerwagens en voor defensie.

Eigenaar Gerard Seesing vertelde vele leuke anekdotes uit de ruim 40 jaar historie van dit bedrijf dat intussen meer dan 60 medewerkers in dienst heeft. Zoals van Mercedes waarvan de eerste type A niet door de elandproef kwam, en ze Gerards hulp inriepen. En met succes.

Het bedrijf is succesvol doordat de gebruikers van hun schokdempers significant beter scoren dan daarvoor. Maar ook doordat de medewerkers passie voor het vak én de sport hebben. En als derde komt de continue innovatie als succesfactor naar voren: Nieuwe materialen, nog lichter, nog sterker, bestand tegen extreme omstandigheden (druk, trekkrachten, hitte).

Naast het bedenken van de juiste schokdemper, het maken ervan is ook het afstellen vlak voor de races onderdeel van het werk. Zo zijn ze bij Dakar met meerdere medewerkers bij de race voor het afstellen.

En naast de schokdempers, min of meer bij toeval, zijn ze ook bezig met de ontwikkeling van kunstknieën voor kinderen (werken ook als demper) die meer bewegingsvrijheid geven.

Naast de boeiende uitleg kregen we een rondleiding door het bedrijf, de productie, de montage en sloten de avond af met een gezellige netwerkborrel.

Buggy met Reiger Racing Suspension
schokdemper