Het vierde kwartaal kenmerkt zich bij veel bedrijven door “meters maken”, omzet draaien. Met veel werkbare dagen en goede energie na de vakantie, is Q4 voor veel bedrijven dan ook een goed kwartaal. In grote bedrijven is Q4 het kwartaal van de budgetrondes, het voorbereiden op 2016.
Online-Groei2
Maar Q4 is ook een perfect groei kwartaal. Waarom wordt dat zo vaak vergeten? Waarom laten we die kans liggen? Het ondernemersklimaat is goed, er zijn altijd kansen, de economie krabbelt nu weer op, dus waarom niet kiezen voor groei in het laatste kwartaal 2015?

Als belangrijkste reden is er de operatie die voorrang krijgt boven alles. En terecht. Het is immers de kaas op uw brood. Druk, druk, druk zodat we geen keuze maken voor zaken als groei. U weet echter ook dat, als u echt wilt, er altijd tijd te maken is. Het is een keuze.

Groeien is moeilijk, is een andere reden die niet zo vaak wordt uitgesproken maar wel zo ervaren. Het zoeken naar kansen in de markt en het maken van markt of productkeuzes of innovaties is inderdaad niet eenvoudig. Wat levert deze investering mij op? Toch is ook dit geen rocket-science en met wat eenvoudige hulpmiddelen prima te doen. Ook dit is een keuze.

We zitten al vol is ook een reden. De maximale capaciteit is al gebruikt. Dus waarom groeien als er niet meer bij kan? Groei is meer dan omzet. Groeien kan ook in marge, kwaliteit, processen of in continuïteit. Waardevol op de lange termijn.

Als alles wat we aandacht geven groeit, groeit ook uw onderneming als u daarvoor kiest. Dat is de eerste stap. Durft u te kiezen voor groei in Q4? Als u nog twijfelt of ondersteuning nodig heeft, kies dan voor een vrijblijvend gesprek.