Blikverruimer & Bruggenbouwer

Metiers over mij

De manier waarop iemand werkt, is vaak vergelijkbaar met een persoon, een beroep of een ding (een analogie of metier). Metiers die anderen mij hebben gegeven zijn onder andere: blikverruimer en bruggenbouwer, maar ook Robin Hood, bedrijvendokter, katalysator en boodschapper.

Wat is uw metier?

Blikverruimer

Als ik iemand vraag: “Heeft u een kokervisie?” is het antwoord altijd “Nee”. Niemand ziet immers zijn eigen koker of gekleurde bril.  En toch maken we er allemaal wel eens gebruik van. Als blikverruimer laat ik u de kleur van uw bril zien of de koker waardoor u kijkt. Ik neem, als het ware, u de ´schellen van de ogen´. Door uw blik te verruimen, krijgt u vaak zelf zicht op werkende oplossingen en voorkomt u keuzes, waarmee u uw doelen niet haalt.

Robin Hood

Robin Hood is een bekende legende van Engelse bodem. Of hij ooit heeft bestaan is nog maar de vraag. Maar dat maakt de verhalen niet minder leuk. Velen kennen Robin Hood alleen als een iemand die steelt van de rijken. Maar wie verder kijkt ziet meer:

  • Robin wil het beste zien te behalen voor iedereen;
  • hij houdt het leven speels en geniet van het leven.
  • hij gebruikt onorthodoxe methoden;
  • hij strijdt voor rechtvaardigheid;
  • hij werkt graag met anderen samen.

En in deze opzichten lijken Robin en ik wel op elkaar.

Bruggenbouwer

Iemand die bruggen bouwt, verbindt twee delen met elkaar die voorheen gescheiden waren. In elk bedrijf komen van tijd tot tijd, conflicten voor of spanningen die kunnen leiden tot polarisatie, wij/zij- gedrag of eilandgedrag. Even is dat niet erg maar op den duur is dit altijd contraproductief. Als bruggenbouwer zoek ik naar overeenkomsten en gezamenlijke belangen en los ik conflicten op. Ik onderscheid persoonlijke meningen van zakelijke feiten. Ik leg de brug. De beide partijen moeten zelf de brug bewandelen.

Neem contact op