Methodieken

Methodiek voor elk probleem

Voor elk probleem is wel een model of methodiek bedacht. En dat terwijl elk model nooit meer is, dan een beperkte weergave van de werkelijkheid. Ja, ze zijn nuttig. Zolang u de kracht kent van een model en ook zijn zwakte, is het prima om een model toe te passen. Maar het model zelf is niet de oplossing. Misschien biedt het ons wel de weg naar een oplossing. Een model is een middel en nooit een doel op zich.

Wat is het voordeel?

Een model brengt:
a) een logische indeling van informatie en
b) de mogelijkheid tot vergelijken.
En dat is waardevol. Kijk maar eens naar een SWOT-analyse met een confrontatiematrix. Goed toegepast is het een prima middel om korte en middellange termijn acties te definiëren. Of het kernkwadrant-model van Ofman om persoonlijke kwaliteiten in balans te houden.

En in de praktijk?

In mijn werk pas ik vaak modellen of standaard methodieken toe. Van de 7-drives-of-change tot 5 kleurendruk denken, van Roos van Leary tot MBTI-analyse en van Maslow tot NLP. Maar altijd als middel, passend bij het probleem van uw bedrijf en uw situatie. En nooit als doel op zich. Ik kan u hier altijd meer toelichting op geven. Zo weet u precies wat straks bij u past.

Neem contact op

Wilt u hier meer over weten? Dat kan uiteraard. Neem vrijblijvend contact met mij op voor aanvullende info of om een afspraak te maken. Bel mij geheel vrijblijvend op 06 – 4401 6380. U kunt me ook mailen op mail@hiskehuiting.nl. Ik maak graag tijd voor u vrij om verdere toelichting te geven.

Neem contact op