Business coaching

Coaching bij verandertrajecten

Bij veel verandertrajecten vindt er coaching plaats. Soms van u zelf, soms van uw managers of van uw medewerkers. Coaching is eigenlijk hetzelfde als een cursus of training, alleen dan één op één. Een individuele training dus. Met beter rendement dan een gewone training. De manier die ik gebruik is business coaching. Dit is persoonlijke coaching vanuit een zakelijk belang. Het zakelijk doel staat dus voorop en daar werken we gericht naar toe. We bepalen het gewenste gedrag, zoeken naar de persoonlijke motivatie, de talenten en de belemmeringen.

Gewenst gedrag

We ontwikkelen kennis, bewustzijn en nieuwe methoden. Mijn werkwijze is soms schools, soms confronterend, soms speels, maar altijd pragmatisch en biedt wel blijvend resultaat. Altijd vanuit respect voor ieders unieke aard. Dat resultaat wordt zichtbaar in gewenst gedrag. Gewenst gedrag dat past bij het zakelijke doel en dat dagelijks zichtbaar is op de werkvloer. Business Coaching gaat daarmee duidelijk verder dan coaching die alleen gericht is op persoonlijk inzicht.

Altijd een nazorgfase

Coaching is altijd persoonlijk en dus is integriteit een belangrijke zekerheid. Als werkgever wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang en de resultaten. Elk traject van business coaching kent een nazorgfase. Gedurende een bepaalde tijd blijf ik contact onderhouden, zodat het gewenste gedrag blijvend wordt en niet terugglijdt naar oud gedrag.

Ervaren coach

Met meer dan vijftig coachtrajecten mag ik mijzelf gerust een ervaren coach noemen. En succesvol, al is niet altijd elk zakelijk doel ook haalbaar (95% van de trajecten slaagt). Als de manager of medewerker zelf niet wil, niet durft of niet kan, houdt het op. Meestal ontdekken we dat vroegtijdig zodat er geen onnodige moeite en geld verspild wordt. Wilt u weten of business coaching u of uw organisatie kan helpen? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Neem contact op