Wanneer dacht u voor het laatst over bovenstaande vraag? In ons altijd drukke werk van operatie, financiën, te nemen besluiten en diverse overleggen zijn we gericht op resultaten nu, korte termijn en langere termijn. Het gaat daarbij vaak over te realiseren verwachtingen van jezelf of van anderen.
jump
Op de vraag “Waar wordt je blij van?” komt ook vaak het antwoord van de verwachte resultaten. Maar als die gehaald worden, zijn we dan ook blij? Zitten we dan werkelijk te genieten? Vaak vergeten we dat en denken we alweer aan de volgende verwachtingen, de nog op te lossen problemen, het voorbereiden van het volgend overleg.

Vaak vergeten we om tijd te maken om te genieten. Onze nuchterheid, gedrevenheid en arbeidsethos zorgen daar wel voor. Maar het leven is te kort om alleen maar te werken, te produceren, resultaten van anderen te halen. Volgens sommigen hebben we daar vakantie voor. Drie weken per jaar uitrusten van het vele werken. Maar slechts drie weken genieten van 49 weken werken is een schraal resultaat.

Dus neem zelf het stuur in handen, neem gewoon elke week, of zelfs elke dag, even een 10 minuten om stil te staan en te genieten van alle resultaten, prestaties en goed gemaakte keuzes. Het leven is simpelweg te kort om dat te vergeten. Of voeg ‘voldoende genieten’ toe aan uw eigen wekelijkse verwachtingen. En echt genieten gaat daarbij wel wat verder dan even ‘blij’ zijn. Maar een dagelijkse glimlach op uw mond is al een mooi eerste resultaat.

Zit u al regelmatig te genieten van uw werk? Laat het mij weten, ik hoor het graag. Bent u in andere omstandigheden zodat u niet kunt genieten van uw werk? Laat het mij weten, ik help u graag.